Kutyás nyaralás, kutyás etikett

kutya

Egyre több szálloda, panzió kutyabarát szállásként hirdeti magát. Kutyatartók szemszögéből nézve ez jó ötletnek tűnik.
 
Ahhoz, hogy szép emlékek maradjanak a nyaralásról, van egy pár szabály, amit a kutyatulajdonosoknak illik betartani. 
 
-a nyaralás tervezésekor már olyan szállást kell keresni, ahova beengedik kedvencüket
-előre jelezni kell, hogy kutyát is visznek magukkal, mert akkor olyan szobát biztosítanak, ahol kényelmesen elfér mindenki
-a kutya legyen szobatiszta. Se a gazdának, se a takarító személyzetnek nem jó, ha emiatt kellemetlen helyzetbe kerül. A „kutyás szobák” takarításáért felárat számolnak, ezt el kell fogadni
-megérkezéskor a recepciós kéri/kérheti az oltási könyvet
-a többi vendég biztonsága érdekében tartsa pórázon a kutyát akkor is, ha otthon senkit se bánt. Az idegen környezet és idegen állatok feszült helyzetet teremthetnek. A bajt meg lehet előzni. A nyugtalan állattal ajánlatos olyankor érkezni, amikor vélhetően kevesebben vannak.
-az ürülék takarítása mindig a gazda kötelessége
-a legnyugodtabb jószágot sem ajánlott egyedül hagyni a szobában. Egy ismeretlen apartman vagy szállodai szoba sok újdonságot rejt magában, s a legnyugodtabb kutyából is kihozhatja a „rosszcsont” viselkedést.
-Étteremben figyelni kell arra, hogy kutyája ne legyen útban, ne ugráljon fel senkire és ne veszélyeztesse a pincéreket, ne hátráltassa a kiszolgálást.
 
Nem lehet mindent szabályozni, arra viszont törekedni kell, hogy a nyaralóhelyre mindenki úgy érkezik, hogy kipihenje magát, sok élménnyel gazdagodjon. Kellemetlen szomszéd - akár kutyás, akár nem – megkeserítheti a szépnek ígérkező napokat.
 

Külföldi szokások - Japán 3. rész

kaja

Japán étel

Nincs étkezés Japánban rizs nélkül. Nemcsak az egyes fogásokhoz, hanem fogások között is fontos szerepe van. A rizses tálat két kézzel kell nyújtani, s a baloldalon kell elhelyezni. Általában minden újabb fogás előtt esznek egy kisebb mennyiségű rizst. A jelzések minden japán számára érthetők: ha a tányéron marad belőle, azt jelenti, kér még. Azonban ha mindet megette, akkor befejezte az étkezést.
 

Cikk folytatása

Étteremben

Étterembe megyünk
 
Szeretek étterembe menni, annak megvan a maga bája, eleganciája. Mindegy, hogy ebédelni, vagy vacsorázni, bizonyos értelemben az egy különleges alkalom, k

étterem

 

 

Cikk folytatása

Hogyan viselkedj egy céges bulin?

Közeleg az év vége, s ilyenkor sok munkahelyen tartanak évzáró ünnepeket, amik általában jók szoktak lenni. Ragyogó alkalom nyílik a kötetlen beszélgetésekre, új kollégákkal való ismerkedésre, szórakozásra. Azért tartják ezeket a rendezvényeket, hogy jól érezzétek magatokat, együtt legyetek, s végre mindenki találkozhasson az összes kollégával.
A nagy örömködés ellenére nagy buktató is lehet ez a parti. 
Több dolgot is számításba kell venni.
 

Cikk folytatása

Telefonálnék

Vannak olyan napjaim, amikor többet kell telefonálnom. Olyankor beülök az íróasztalomhoz, s vagy a névkártyán, vagy a honlapokon talált telefonszámot hívom.
 

Cikk folytatása

Előszó

Kedves Olvasó!

content1Régóta  dédelgetem magamban a gondolatot, hogy blogot kellene írni. Most döntöttem, elkezdem. Nagy feladatot vállalok magamra, mert szóban sokkal könnyebben fogalmazok, mint írok.

Arra gondoltam, hogy több téma szerint fogom megjelentetni írásaimat.  Így lehet majd olvasni etikettről, viselkedésről, a kommunikáció különböző fajtáiról, leírom gondolataimat a helyes üzleti magatartásról, telefonálási szabályokról, nemzetközi érdekességekről, s ami még menet közben eszembe jut. Nincsenek kőbe vésve a címszavak, ezeket lehet változtatni, bővíteni is.

Megtisztelsz, ha olvasod írásaimat, s azzal is, ha megosztod velem, velünk a saját gondolataidat.

Üdvözlettel:

Klára

facebook icon

  •  
  • Copyright 2014 stiluskommunikatorklara.hu
  • info@stiluskommunikatorklara.hu
  • Tel.: 06-20/3202-047