• Kezdőlap

Kutyás nyaralás, kutyás etikett

kutya

Egyre több szálloda, panzió kutyabarát szállásként hirdeti magát. Kutyatartók szemszögéből nézve ez jó ötletnek tűnik.
 
Ahhoz, hogy szép emlékek maradjanak a nyaralásról, van egy pár szabály, amit a kutyatulajdonosoknak illik betartani. 
 
-a nyaralás tervezésekor már olyan szállást kell keresni, ahova beengedik kedvencüket
-előre jelezni kell, hogy kutyát is visznek magukkal, mert akkor olyan szobát biztosítanak, ahol kényelmesen elfér mindenki
-a kutya legyen szobatiszta. Se a gazdának, se a takarító személyzetnek nem jó, ha emiatt kellemetlen helyzetbe kerül. A „kutyás szobák” takarításáért felárat számolnak, ezt el kell fogadni
-megérkezéskor a recepciós kéri/kérheti az oltási könyvet
-a többi vendég biztonsága érdekében tartsa pórázon a kutyát akkor is, ha otthon senkit se bánt. Az idegen környezet és idegen állatok feszült helyzetet teremthetnek. A bajt meg lehet előzni. A nyugtalan állattal ajánlatos olyankor érkezni, amikor vélhetően kevesebben vannak.
-az ürülék takarítása mindig a gazda kötelessége
-a legnyugodtabb jószágot sem ajánlott egyedül hagyni a szobában. Egy ismeretlen apartman vagy szállodai szoba sok újdonságot rejt magában, s a legnyugodtabb kutyából is kihozhatja a „rosszcsont” viselkedést.
-Étteremben figyelni kell arra, hogy kutyája ne legyen útban, ne ugráljon fel senkire és ne veszélyeztesse a pincéreket, ne hátráltassa a kiszolgálást.
 
Nem lehet mindent szabályozni, arra viszont törekedni kell, hogy a nyaralóhelyre mindenki úgy érkezik, hogy kipihenje magát, sok élménnyel gazdagodjon. Kellemetlen szomszéd - akár kutyás, akár nem – megkeserítheti a szépnek ígérkező napokat.
 

facebook icon

  •  
  • Copyright 2014 stiluskommunikatorklara.hu
  • info@stiluskommunikatorklara.hu
  • Tel.: 06-20/3202-047