Rendkívüli osztályfőnöki óra

A stíluskommunikáció, az általános viselkedési szabályok fontosak pedagógusoknak, szülőknek, valamint a gyerekeknek is. A viselkedési szokások állandó mozgásban vannak, fejlődnek, alakulnak, ezért nem elég egyszer megtanulni őket. Különösen fontos ez amikor az Európai Unió területén bárhol, bármikor találhatunk állást, miközben avval szembesülünk, hogy az egyes akár közeli kultúráknak sem ugyanazok a szabályai, értékrendjei, mint a mienknek. Elvárás a türelem. A külföldi partner, barát megértése, megismerése. Hiszen nem csak a nyelvet, a kultúrát is ismerni kell.

Pillanatok alatt kerülhetünk az életünkben - eddig nem tapasztalt - megoldandó feladat elé: hirtelen új elvárásokkal, szerepekkel találkozunk, legyünk fiatalok, szülők, legyen az egy külföldi barát, értekezlet, állásinterjú. Sajnos ezekre a helyzetekre nem készít fel az iskola. Napjainkban újra fontos lett a társasági viselkedés kultúrája, a megfelelő magatartási és öltözködési szabályok elsajátítása.

A sikeres életpályák kialakításában ennek nagy szerepe van, ebben szülőként, pedagógusként sokat lehet segíteni. Stíluskommunikátorként az a célom, hogy felhívjam a pedagógusok figyelmét, és a pedagógusokon keresztül a szülők, gyermekek figyelmét is a természetes, kulturált viselkedésre, az esztétikus megjelenésre, a másik emberre való odafigyelésre, mely elengedhetetlen, ha az életben sikeresek akarunk lenni.

Szívesen tartok olyan osztályfőnöki órákat (meghívott előadóként) melyek ezen témakör mentén segítenek a részt vevőknek abban, hogy minden helyzetben magabiztosabbá váljanak.

Kattints ide, és vedd fel velem a kapcsolatot most!

facebook icon

  •  
  • Copyright 2014 stiluskommunikatorklara.hu
  • info@stiluskommunikatorklara.hu
  • Tel.: 06-20/3202-047