Üzleti etikett férfiaknak

Sokan gondolják, hogy férfiaknak könnyebb eligazodni az üzleti etikett szabályai között, hiszen hazánkban az üzleti életet a férfiak felülreprezentáltsága jellemzi: több férfi van döntéshelyzetben, magas pozícióban, mint nő. Úgy tűnik, hogy a férfiak könnyebben szereznek rutint, egyes vélekedések szerint egy elegáns öltöny, elegáns ing, és néhány apróbb szabály, és a férfi készen áll a tárgyalásra.

Ez azonban tévedés. Egy férfinak is nagyon sok olyan apró dologra kell figyelni egy tárgyalás, találkozó előtt, és alatt, amire nem is gondol. A megjelenés, a megfelelő viselkedés a térköz használata, a lazaság, vagy épp merevség, a frizura, ékszerek, óra, cipő, hanglejtés, érintések, a különböző udvariassági formák ismerete és megfelelő használata, betartása, a vizuális kommunikáció mellett még nagyon sok olyan apró dologra kell odafigyelnie, melyek mind befolyásolhatják a tárgyalás kimenetelét, esetleg dönthetnek az üzlet sikerességéről. 

 Férfiakra szabott üzleti protokoll szakértőként, szívesen segítek neked is: kattints ide és vedd fel velem a kapcsolatot, most!

facebook icon

  •  
  • Copyright 2014 stiluskommunikatorklara.hu
  • info@stiluskommunikatorklara.hu
  • Tel.: 06-20/3202-047