Üzleti etikett hölgyeknek

Nőként helytállni az üzleti életben az egyik legnehezebb, és legösszetettebb feladat az anyaság után. Képzeljünk el egy tárgyalást vagy üzleti vacsorát. A feladat egyszerűnek tűnik, hiszen csak meg kell jelenni. De valóban ilyen egyszerű?

Hiszen, mi nők, ismerjük önmagunkat, és tudjuk, hogy néha egy egyszerű esti mozihoz, vagy egy randevúhoz is milyen sokat készülődünk, mennyi dilemmát okoz, amíg megtaláljuk a megfelelő ruhát, frizurát. Egy komolyabb üzleti találkozón ezen gondokon túl gyakran adódnak olyan szituációk, helyzetek melyekre előre nehéz felkészülni.

Az üzleti etikettnek többszörös szabályrendszere van. Léteznek írott szabályok (lehet, hogy kifejezett dress code van megadva) vannak íratlanok (ékszerek, bizsuk, frizura, milyen ruha az alkalomhoz illő, milyen anyagból, hogyan beszéljünk, mit engedhetünk meg magunknak, és mit nem), és ezen felül természetesen léteznek a célirányos elvárások: mi a cél, mit akarok közvetíteni, elérni, és azt hogyan?

Első ránézésre nem tűnik bonyolultnak a feladat, ám ahhoz, hogy stílust, ne csak megjelenést mutassunk, érdemes annak a tudásnak a birtokában lenni, mely megkönnyíti a helyes választást.

Kifejezetten hölgyekre szabott üzleti protokoll szakértőként, szívesen segítek neked is: kattints ide és vedd fel velem a kapcsolatot, most!

facebook icon

  •  
  • Copyright 2014 stiluskommunikatorklara.hu
  • info@stiluskommunikatorklara.hu
  • Tel.: 06-20/3202-047